Kebabtallrik

Serverar: 4 portioner

En hemgjord variant av pizzerians,enkel och god

Ingredienser

  • 1-2 pkt kebabkött,fryst eller färskt
  • 1 huvud isbergssallad
  • 2-4 tomater
  • ½-1 gurka
  • 1-2 rödlökar
  • ½-1 påse pommes frites
  • Matfett eller matolja för stekningen
  • Fefferoni
  • Kebabsås färdig på flaska i livsmedelsbutiken eller egen
  • Ev pitabröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Gör pommes fritsen enligt förpackningen i ugn eller fritös.
    3. Stek kebabköttet i lite matfett eller olja.
    4. Håll pommes fritsen och kebabkött varmt.
    5. Strimla isbergssalladen,skiva eller klyfta tomaterna.
    6. Skiva gurkan och finhacka löken.
    7. Lägg upp pommes fritsen på fyra tallrikar. Fördela sen alla andra ingredienserna ovanpå eller runt om börja med grönsakerna och avsluta med kebabköttet.
    8. Låt sen varje person ta sås och feffaroni. Servera ev med pitabröd bredvid

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    popik 16 september 2008

    Mmmm, gottigottgott.

    Örjan Spångberg 7 maj 2022

    Intressant hur stora portionerna blir i ditt recept 1 till 2 paket kebab + halv till en påse pommes i mitt fall 2 paket kebab o en påse pommes = 2 kg kebab och 2 kilo pmmes man kanske borde ange vikt i stället för föpackning finns många olika stora förpacningar,

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben