Kejsarbiskvirutor

Serverar: 25-30 portioner

Räkna med strykande åtgång!

Ingredienser

  • Kaka
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 3 msk kakaopulver
  • 150 g smält smör
  • 1½ dl kokt vatten
  • Konjakessens eller riktig konjak
  • Smörkräm
  • 150 g smält smör
  • 1 ägg
  • 1 hg riven mandelmassa
  • 2½ dl florsocker
  • 4 tsk nougatessens
  • 12-16 droppar brun hushållsfärg
  • Garnering
  • 200 g blockchoklad
  • 10 g kokosfett
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader
    2. Smörj och bröa en långpanna
    3. Vispa ägg och socker
    4. Blanda ihop alla kakingredienser och vänd ner i smeten
    5. Smaksätt med konjaksessens eller konjak efter smak och tycke.
    6. Grädda ca 20-25 minuter.
    7. Obs! Låt kakan kallna i långpannan
    8. Blanda ihop ingredienserna till smörkrämen och bred ut på den kalla kakan
    9. Frys kakan i en ½ timme
    10. Smält blockchoklad och kokosfett i vattenbad.
    11. Bred ut chokladen jämt över den frusna kakan
    12. Tips! Skär denna långpannekaka i lagom stora kakor INNAN chokladen stelnat.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben