Kesoflätor

Serverar: 2 portioner

Kesoflätor med sesam och vallmofrö. Saftigt och gott frukostbröd till 2 Bröd.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, 37grader
  • 250 g keso
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 2 msk olja
  • 8 dl vetemjöl
  • Pensling
  • Ägg
  • Sesamfrön
  • Vallmofrön
  • Instruktioner

    Smula jästen i en skål och tillsätt vattnet. Rör till jästen lösts upp.Tillsätt keso,salt, honung ,olja och arbeta in vetemjöl tills degen är smidig. Låt jäsa övertäckt i 45 min. Ta upp och dela i 2 bitar. Dela varje i tre bitar och rulla ut länder. Fläta ihop till en fläta och låt jäsa i 45 min. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön och vallmofrön. Grädda i 225 grader i 20 min.

    Kommentarer (1)

    CiinaC 17 december 2010

    Jättegoda och saftiga, det kommer att flätas flitigt i mitt kök mellan julvört och saffransbröd ;-) Denna gången "tjuvade" jag lite av kesodegen, och la till den i en surdeg,och om resultatet av mitt tilltag - kan jag bara konstatera att det blev kanongott, de oxå, men flätorna är ju inte lika omständiga, och det blir rejäla bröd med tanke på att på bilden fattas 1/3 av "hullet" dom skulle haft.. Bara att tacka för receptet, och önska God Jul och fortsättning! / Ciina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben