Kesolasagne

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 45 minuter

God, uppskattad och vegetarisk lasagne.

Ingredienser

  • 9 lasagneplattor
  • 1 kartong krossade tomater
  • 1 burk keso
  • 2 dl riven ost
  • 2 gula lökar
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • Tomatpuré
  • Olja till stekning
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Hacka löken och bryn den i en djup stekpanna eller wok. Häll i de krossade tomaterna, matlagningsgrädden och ev. tomatpuré. Smaka av med salt.
    3. Smeta ut LITE sås på botten av formen för att plattorna inte ska brännas fast och lägg sedan 3 plattor på det. Häll på halva burken keso och sedan sås på det. Upprepa en gång. När du lägger på de 3 sista plattorna ska du sedan hälla ut all resterande sås på dem och strö över den rivna osten.
    4. Gratinera i ca. 30 minuter så den fått fin gyllenbrun färg men ändå inte är hård och knastrig.
    5. Servera med sallad.

    Kommentarer (1)

    Lena 27 april 2012

    En kanon god lasagne, tack för ett bra recept. En klar femma av oss

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben