God, uppskattad och vegetarisk lasagne.
Ingredienser
9 lasagneplattor
1 kartong krossade tomater
1 burk keso
2 dl riven ost
2 gula lökar
2,5 dl matlagningsgrädde
Tomatpuré
Olja till stekning
Salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka löken och bryn den i en djup stekpanna eller wok. Häll i de krossade tomaterna, matlagningsgrädden och ev. tomatpuré. Smaka av med salt.
- Smeta ut LITE sås på botten av formen för att plattorna inte ska brännas fast och lägg sedan 3 plattor på det. Häll på halva burken keso och sedan sås på det. Upprepa en gång. När du lägger på de 3 sista plattorna ska du sedan hälla ut all resterande sås på dem och strö över den rivna osten.
- Gratinera i ca. 30 minuter så den fått fin gyllenbrun färg men ändå inte är hård och knastrig.
- Servera med sallad.
Kommentarer (1)
En kanon god lasagne, tack för ett bra recept. En klar femma av oss