Kesopirog

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Bra till buffén eller knytkalaset. Lika god varm som kall

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 250 g margarin
  • 250 g keso naturell
  • 1 purjolök
  • 1 burk Champinjoner
  • 1/4 tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 3-4 dl hackad rökt skinka
  • 3 msk hackad röd paprika
  • ½ msk vetemjöl
  • 1 dl gräddfil
  • Instruktioner

    Blanda först ihop alla inredienser till degen och låt vila svalt. Kavla ut till 35X40 cm och lägg på fyllningen. vik ihop och pensla med äggoch grädda i 25-30 min. i ca 200 grader Fyllning: Strimla purjo och fräs tillsammans med champinjoner. tillsätt salt och peppar. rör i perslja skinka och paprika. Ta kastrullen från värmen och strö över mjölet. tillsätt gräddfilen och rör om. Skär pirogen i lagomt stora "skivor" när den svalnat lite

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben