Kexchokladspaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

En farligt god efterrätt

Ingredienser

  • 3 stora kexchoklad
  • ca 100 g smält margarin (6 msk)
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 4 msk vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. sätt ugnen på 175 grader smöra en pajform bryt ner kexchokladen i mindre bitar och lägg ner detta i en matberedare o krossa det där. tillsätt nu det smälta margarinet o blanda runt så du får en jämn smet. Häll sedan detta i den smorda pajformen och bre ut så att det ligger jämn fördelat i pajformen. Grädda detta i ugnen i ca 6 minuter, ta ut och låt svalna. Smält nu blockchokladen och blanda ner grädden (ovispad) i den smälta blockchokladen. När detta är blandat i en jämn smet blanda ner vaniljsocker och äggulorna. Låt även chokladsmeten svalna en liten stund. Bre sedan ut chokladsmeten över pajskalet, jämnt fördelat. Ställ in detta i kylen där ska det stå i ca 4 timmar innan serveringen.
    2. servera detta med vispad grädde eller vaniljglass

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben