Kexsalami / Szalámikeksz

Ett snabbt och smidigt ungersk recept.

Ingredienser

  • ca 500 g valfri kex, Mariekex eller digestive
  • 2-3 dl vatten eller mjölk
  • ca 150 g smör eller margarin
  • ca 2 dl strösocker
  • ca 1 dl russin eller torkade frukter (kan uteslutas)
  • ca 100 g finhackade valnötter
  • ca 1 dl kakao
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen grovt. Smält smöret, häll i vatten, socker, kakao och låt koka upp. Rör ner russin, de krossade kexen, finhackade nötterna. Blanda väl.
    2. Lägg upp på en plastfolie(som är ca 35*30 cm.) och forma till en salami. Låt den stelna till i kylen i ca 5 tim. Skär den i skivor.
    3. Tips. Kan smaksättas med rom, likör, kaffe..

    Kommentarer (3)

    anluk 28 december 2011

    ÅH tack för du lagt in receptet!!!!

    Magdolna 29 december 2011

    Lycka till.....

    Bettan1969 29 december 2011

    Min barndomsfavorit........... mums..........tack för receptet :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben