Kikärtsbiffar med curry, morot, mango och ris

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Dessa vegetariska kikärtsbiffar med curry och morot serveras ihop med ris och en röra av mango chutney och crème fraiche. Forma vackra, gulorangea biffar av din kikärtsröra och stek långsamt i olja. En rätt som är läcker både för öga och gom!

Ingredienser

  • 4 portioner ris (gärna basmatiris)
  • 2 förpackningar kokta kikärter (à ca 380 g)
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 ägg
  • 2 tsk curry
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk matolja
  • ½ dl mango chutney
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kikärterna i ett durkslag och skölj dem. Skala morötter och vitlök. Riv morötterna fint och finhacka vitlöken. Mixa kikärterna till en massa i food processor eller med mixerstav. Tillsätt majsstärkelse, ägg och curry. Blanda ner morötter och vitlök, smaksätt med salt och peppar. Forma 8 biffar (för 4 port) och stek dem sakta i oljan. Blanda mango chutney med crème fraiche. Servera kikärtsbiffarna med mango chutney crème fraiche och ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben