Denna GI- rätt med kikärtskroketter, rostad pumpa och pinjenötsvinägrett är så good!
Hittar du inte butternutspumpa så ersätt den med sötpotatis.
Ingredienser
2 dl kikärter, 1 burk färdigkokta
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 tsk rapsolja
Salt
Vitpeppar
Smör
Pinjenötsvinägrett
2 msk pinjenötter
2 msk pistagenötter
1 schalottenlök
½ dl olivolja
1 tsk rivet citronskal
Rostad pumpa
1 stor butternutpumpa eller 2 små
1 msk rapsolja
Salt
Instruktioner
- Kroketter:
Häll av kikärtorna. Skala löken och skär i mindre bitar.
Skala vitlöken. Mixa kikärter, lök, vitlök, ägg, olja, salt och peppar.
Klicka ut smeten på stekpannan med en sked och stek i smör tills kroketterna fått fin stekyta.
- Pinjenötsvinägrett:
Rosta pinjenötterna och pistagenötter i en torr stekpanna.
Hacka dem grovt. Skala och hacka schalottenlök.
Slå olja och vinäger över nötterna och löken.
Rör ner citronskal och låt stå svalt till servering.
- Värm ugnen till 200 grader.
Skär pumpan i mindre bitar och rosta den mjuk med olja och salt i 15 minuter.
- Servera till kroketterna och vinägretten.
Kommentarer (0)