Kikärtskroketter

Serverar: 4 portioner

Denna GI- rätt med kikärtskroketter, rostad pumpa och pinjenötsvinägrett är så good! Hittar du inte butternutspumpa så ersätt den med sötpotatis.

Ingredienser

  • 2 dl kikärter, 1 burk färdigkokta
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 1 tsk rapsolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör
  • Pinjenötsvinägrett
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk pistagenötter
  • 1 schalottenlök
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk rivet citronskal
  • Rostad pumpa
  • 1 stor butternutpumpa eller 2 små
  • 1 msk rapsolja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Kroketter: Häll av kikärtorna. Skala löken och skär i mindre bitar. Skala vitlöken. Mixa kikärter, lök, vitlök, ägg, olja, salt och peppar. Klicka ut smeten på stekpannan med en sked och stek i smör tills kroketterna fått fin stekyta.
    2. Pinjenötsvinägrett: Rosta pinjenötterna och pistagenötter i en torr stekpanna. Hacka dem grovt. Skala och hacka schalottenlök. Slå olja och vinäger över nötterna och löken. Rör ner citronskal och låt stå svalt till servering.
    3. Värm ugnen till 200 grader. Skär pumpan i mindre bitar och rosta den mjuk med olja och salt i 15 minuter.
    4. Servera till kroketterna och vinägretten.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben