Kikärtspilaff

Serverar: 4 portioner

En god vegetarisk rätt som passa till både vardag och om man väntar gäster.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1/2 påse saffran, 0,25 g
  • smör
  • 2 1/2 dl ris, gärna avorioris
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 paprikor i olika färg
  • 1 burk kikärtor, ca 400 g
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche tomat & basilika
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Fräs lök och saffran i smör i en gryta. Rör i riset och häll på buljongen. Lägg i crème fraiche tomat & basilika. Låt det koka under lock ca 20 min.
    2. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Spola kikärtorna i kallt vatten. Fräs vitlök och paprika i smör i några minuter. Blanda ner det och kikärtorna i riset. Smaksätt med salt och peppar. Låt allt bli varmt.
    3. Ät det gärna med koka sockerärtor, det tycker jag är gott. Finns frysta, så det är bara att väma dem.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben