Kildenbröd

Tid: 2 timmar 30 minuter

Lättlagat Gott och hälsosamt.

Ingredienser

  • 1,3 kg vetemjöl
  • 0,5 kg sammalt vetemjöl/speltmjöl
  • 50 gr jäst, lr 4 påsar torrjäst
  • 40-50 gr salt
  • 1 kopp havregryn
  • 1 kopp solros kärnor
  • 1 kopp linfrö
  • 1 kopp sesamfrö
  • 1 kopp pumpafrö
  • 2 liter ljummet vatten
  • Instruktioner

    1. Rör först ihop alla torra ingredienser tillsätt sen det ljumma vattnet blanda allt och ställ att jäsa 1 timme portionera sen upp i brödformar så att dom fylls till 2/3 och när dom jäst till full form är det bara att grädda. 220 grader i 1 timme
    2. Mängden ger 4-5 limpor beroende på fomarnas storlek

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben