Killerbiffar Estländska

Serverar: 4 portioner

D.L. Jardine's BBQ-såser har en härlig smak av Texas. Här har Anders valt deras Killersås, pga. dess starka karaktär. Han har hämtat inspiration från estländsk matkultur, där färsrätter är mycket vanliga. (Recept av Anders Klint, känd från böcker och TV!)

Ingredienser

  • 800 g köttfärs
  • 2 ägg
  • 2 msk maizena
  • 1 tsk salt
  • 8 skivor fullkornsbröd
  • 1½ dl (D.L. Jardines) killer-sås (extra hot grillsås smaksatt med bl. a. chilipeppar!)
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 1 knippa krasse
  • 1 burk röd pimiento
  • Instruktioner

    1. Blanda nötfärs, ägg, maizena, Killer-sås och salt till en smet. Forma 8 biffar. Pensla brödet lätt med olivolja.
    2. Grilla biffarna ca 3 minuter på varje sida. Lägg dem sedan på bröden.
    3. Garnera med krasse och lite röd pimiento på varje biff.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben