Kilmora-gratäng

Serverar: 4-6 portioner

Jättegod!

Ingredienser

  • Fiskfilé av någon sort
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk dijonsenap
  • 1½ msk sirap
  • 1 röd lök
  • En knippe gräslök
  • 2 msk dill
  • Löksill eller senapssill
  • Ev salt
  • Peppar
  • 4-5 kokta ägg
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnsform med litet matfett. Lägg i fisken. Salta lite och peppra.
    2. Vispa grädden lika tjock som yoghurten. Skiva rödlöken och klipp gräslöken och dillen. Skär sillen i bitar och hacka äggen. Blanda allt och häll detta över fiskfiléerna. Strö den rivna osten på toppen. Sätt in i ugnen, 175-200 grader, 20-40 minuter eller tills gratängen fått färg.

    Kommentarer (1)

    krtek 26 juni 2008

    Helt ok, kul sätt att använda sill. Tyvärr uppskattades den inte av större delar av familjen :-(

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben