Kina-gryta

Serverar: 4 portioner

Kina-gryta

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 stor purjolök
  • 1 röd parika
  • 1 grön paprika
  • 200 g färsk gurka
  • 1 burk ananas
  • 1 burk hela champinjoner i vatten
  • 1 dl vatten
  • 2-3 msk soja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk vinäger
  • 2 buljongtärningar
  • 1 msk matfett till stekning
  • Instruktioner

    1. Låt ananasen rinna av, men spara spadet. Ansa och strimla purjon. Skölj och kärna ur paprikorna, strimla dem fint. Skölj och strimla gurkan. Skär ananasen i småbitar. Fräs köttfärs och lök i en tjockbottnad gryta. Låt puttra ca 5 minuter.
    2. Blanda ananasspadet med vatten i en kastrull. Tillsätt soja, honung, vinäger och buljongtärningar. Låt koka upp och sjud sedan på svag värme i några minuter. Häll detta över färsen och tillsätt ananas och grönsaker. Låt puttra ytterligare några minuter tills all är genomvarmt. Smaka av. Servera med ris.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben