Kinainspererad smalgryta

Serverar: 4 portioner

God och enkel smalgryta baserad på bogfläsk eller skinka.

Ingredienser

  • 400 gram strimlat kött, gris eller nöt- färsk bogfläsk, eller skinka, picknickbog
  • ½ msk olja
  • 10 cm purjolök
  • ½ röd paprika
  • ½ grön paprika
  • 10 cm gurka
  • 3-4 dl grönsaksbuljong eller kött (godare)
  • 1 msk ättika
  • 1 msk socker
  • 1½ tsk arrowrot eller potatismjöl
  • 1½ tsk ingefära-mald
  • Instruktioner

    1. Strimla grönsakerna.
    2. Fräs köttstrimlorna och purjolöken i oljan. Lägg i paprikastrimlorna och låt dem fräsa med i någon minut.
    3. Häll över vattnet och smula ner buljongtärningen. Låt koka någon minut.
    4. Rör ihop soja, ättika, socker och potatismjöl.
    5. Lägg gurkan i grytan samt redningen. Koka lite så det tjocknar. Tillsätt salt och ingefära.
    6. Serveras med ris och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lindepi 14 november 2013

    Hur mycket soja ska det vara?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben