Kinaklubbor

Serverar: 4 portioner

Apelsin, sött socker, sur vinäger och stark crème fraiche ger karaktär åt kycklingen.

Ingredienser

  • 700 g kycklingben
  • Rivet skal och pressad saft av 1/2 apelsin
  • 1 msk soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk farinsocker
  • 2 dl crème fraiche, paprika och chili
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 Cº. Blanda skal och saft från apelsinen med soja, vinäger och farinsocker i en kastrull. Låt koka ihop ca 5 min. Rör ner crème fraiche. Lägg ut kycklingbenen i en smord ugnssäker form. Häll över såsen och stek i mitten av ugnen ca 40 min tills kycklingbenen är genomstekta. Servera med pasta, sallad och bröd.

    Kommentarer (1)

    jenkar 3 januari 2009

    helt underbart gott å så enkelt!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben