Kinaris

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Stekt ris med grönsaker och räkor.

Ingredienser

  • Ris (se Saffransris)
  • Djupfrysta grönsaker (Ärtor, majs och paprika)
  • 3 ägg
  • Räkor
  • Salt
  • Peppar
  • Curry
  • Soja
  • Instruktioner

    Denna rätt är utmärkt att laga till med riset som blev över i går. Skala ett dussin räkor och stek upp med en klick smör och en skvätt soja. Krydda med curry. Stek en minut eller två. Diska ur stekpappan och sätt i en ny klick smör, och fyll på rejält med frysta grönsaker. Fräs upp på hög värme tills de tinat ( ca. 6-7 minuter). Fyll på med kokt ris ( ca 4 dl ). Knäck 3 ägg ovanpå riset, och blanda om. Rör om under resterande tid så att äggen blir stekta och blandade med övriga ingredienser. Lägg på de stekta räkorna och voila - färdig.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben