Kinasallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar 45 minuter

Denna kinasalladen har jag försökt att få receptet på runt om på olika Kinesrestauranger.Men sommaren 2005 fivk jag till rätt smak. Den är ljuvligt god om man älskar pizzasallad och gurka i lag (slanggurka på skånska) Den är fantastisk god på sommaren när det är varmt med ex ett vitlöksbröd.

Ingredienser

  • 1 liten gurka
  • 1 liten isbergssallad
  • 1 liten röd paprika
  • 1 liten grön paprika
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl gröna ärtor(om man vill även ½ dl majs)
  • 1 - 3 morötter , beroende på hur stora de är
  • 1 bunt persilja
  • 1 bit kycklingkött utan skinn
  • ca 200 gr skinka
  • räkor
  • Lage
  • 1 msk salt
  • 3 msk ättika 12 %
  • ½ dl socker
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda lagen först och rör om så att socker och salt löser sig Strimla alla grönsaker fint,har du en "mandolin" är den perfekt för det går snabbare. Skär skinks,kyckling ev räkor om de är stora Blanda i hopa allt med lagen.En sallads tuppawereburk är perfekt. Låt dra minst 2 timmar.
    2. Smaklig spis Allabimma

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben