Denna kinasalladen har jag försökt att få receptet på runt om på olika Kinesrestauranger.Men sommaren 2005 fivk jag till rätt smak.
Den är ljuvligt god om man älskar pizzasallad och gurka i lag (slanggurka på skånska)
Den är fantastisk god på sommaren när det är varmt med ex ett vitlöksbröd.
Ingredienser
1 liten gurka
1 liten isbergssallad
1 liten röd paprika
1 liten grön paprika
2 schalottenlökar
1 dl gröna ärtor(om man vill även ½ dl majs)
1 - 3 morötter , beroende på hur stora de är
1 bunt persilja
1 bit kycklingkött utan skinn
ca 200 gr skinka
räkor
Lage
1 msk salt
3 msk ättika 12 %
½ dl socker
1 dl vatten
Instruktioner
- Blanda lagen först och rör om så att socker och salt löser sig
Strimla alla grönsaker fint,har du en "mandolin" är den perfekt för det går snabbare.
Skär skinks,kyckling ev räkor om de är stora
Blanda i hopa allt med lagen.En sallads tuppawereburk är perfekt.
Låt dra minst 2 timmar.
- Smaklig spis
Allabimma
Kommentarer (0)