Kitri

En smakrik variant på en indisk vegetarisk rätt.

Ingredienser

  • 2 ½ dl ris
  • 1 ½ dl blötlagda mungbönor
  • 4 ½ dl finhackad vitkål
  • 4 ½ dl finhackade morötter
  • 10-11 dl vatten
  • 4 tsk spiskummin
  • 2 tsk anis
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 ½ tsk mald koriander
  • 1 ½ tsk hing (asafoetida)
  • 2 krm chillipulver
  • 2 krm mald svartpeppar
  • 3 msk raps- eller olivolja
  • Instruktioner

    Koka mungbönor, ris, vitkål och morötter näst intill mjuka. Mät upp kummin, anis, gurkmeja, salt, koriander, hing, svartpeppar, chillipulver, i en kopp och häll i grytan. Häll i oljan, rör om och låt småkoka i några minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben