Kiviksäpplen

Serverar: 4 portioner

En efterrätt som inte kräver grädde, glass eller vaniljsås. Äppelcidersåsen är god nog till.

Ingredienser

  • 4 äpplen t ex Signe Tilisch
  • 75 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 msk flytande honung
  • Sås
  • 1 äggula
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2 1/2 dl äppelcider
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Skölj och kärna ur äpplena med en sk äppelpipa. Ställ äpplena i en ugnssäker form.
    3. Riv mandelmassan på rivjärn. Blanda mandelmassan med äggvita till en smidig smet. Krydda med kardemumma.
    4. Fyll hålen i äpplena med mandelmassa. Ringla över honungen. Tillaga äpplena mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna något.
    5. Blanda äggula, potatismjöl och cider i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Låt kallna.
    6. Servera de ljumma äpplena med cidersåsen till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben