En efterrätt som inte kräver grädde, glass eller vaniljsås. Äppelcidersåsen är god nog till.
Ingredienser
4 äpplen t ex Signe Tilisch
75 g mandelmassa
1 äggvita
1 tsk stött kardemumma
1 msk flytande honung
Sås
1 äggula
2 tsk potatismjöl
2 1/2 dl äppelcider
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Skölj och kärna ur äpplena med en sk äppelpipa. Ställ äpplena i en ugnssäker form.
- Riv mandelmassan på rivjärn. Blanda mandelmassan med äggvita till en smidig smet. Krydda med kardemumma.
- Fyll hålen i äpplena med mandelmassa. Ringla över honungen. Tillaga äpplena mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna något.
- Blanda äggula, potatismjöl och cider i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Låt kallna.
- Servera de ljumma äpplena med cidersåsen till.
Kommentarer (0)