Kivikspaj

En mördegspaj med hasselnötter, farinsocker och annat gott!

Ingredienser

  • 4 svenska äpplen
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 dl finhackade hasselnötter
  • 2 tsk kanel
  • 1/2 dl farinsocker
  • Mördeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör
  • En form ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 °C.
    2. Blanda de torra ingredienserna till mördegen på bakbordet. Finfördela smöret i mjölblandningen och hacka samman till en grynig massa.
    3. Arbeta hastigt ihop degen. Tryck ut degen direkt i formen och ställ den kallt i ca 30 minuter.
    4. Skölj äpplena och riv dem grovt direkt i formen. Vispa ägg och socker poröst och rör ner vaniljsocker, Créme Fraiche och de finhackade nötterna. Häll smeten i formen.
    5. Blanda de grovhackade nötterna med kanel och farinsocker och strö blandningen över kakan.
    6. Grädda i ca 40 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben