En mördegspaj med hasselnötter, farinsocker och annat gott!
Ingredienser
4 svenska äpplen
3 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl créme fraiche
1 dl grovhackade hasselnötter
1 dl finhackade hasselnötter
2 tsk kanel
1/2 dl farinsocker
Mördeg
3 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
En form ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 °C.
- Blanda de torra ingredienserna till mördegen på bakbordet.
Finfördela smöret i mjölblandningen och hacka samman till en grynig massa.
- Arbeta hastigt ihop degen.
Tryck ut degen direkt i formen och ställ den kallt i ca 30 minuter.
- Skölj äpplena och riv dem grovt direkt i formen.
Vispa ägg och socker poröst och rör ner vaniljsocker, Créme Fraiche och de finhackade nötterna.
Häll smeten i formen.
- Blanda de grovhackade nötterna med kanel och farinsocker och strö blandningen över kakan.
- Grädda i ca 40 minuter.
Kommentarer (0)