Kiwikaka

Exotisk och välsmakande kaka med uppfriskande och härlig kiwismak. En klar favorit bland barnbarnen.

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st kiwi
  • Toppning
  • 5 dl grädde
  • 3 st kiwi
  • Tillbehör
  • skivade kiwi och jorgubbar
  • Instruktioner

    1. Baka i smord form som rymmer cirka två liter.
    2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör ihop en kiwi med vatten och blanda därefter ner det i smeten. Blanda samman vetemjölet med bakpulvret. Sikta ner det i smeten. Rör om noga med elvisp. Häll ner smeten i formen. Grädda.
    3. Medan kakan är i ugnen. Mosa två kiwi noga i en skål med sockret. Rör ihop kiwina med grädde. Visa noga tills grädden har blivit fast.
    4. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna. När kakan är sval, bred på toppningen.
    5. Servera med dela kiwiklyftor och jordgubbar .

    Kommentarer (2)

    heartfriend 26 februari 2010

    Hej Du har missat att skriva upp vattnet och hur mycket det ska vara.

    deserie 21 augusti 2011

    Hej Du har missat hur länge den ska vara i ungnen och vilken temperaturdet ska vara, + hur mycket vatten det ska vara

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben