Kkolapopcorn

Serverar: 6 portioner

Tid: 10 minuter

Sött och gott att ätas som snacks, till en bra film.

Ingredienser

  • 2 msk majsolja
  • 100 g puffmajs (popmajs)
  • 50 g smör
  • 2/3 dl farinsocker
  • 3 msk ljus sirap
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt majskornen och täck över med lock. Skaka så att kornen täcks med oljan. Värm på medelhög värme och skaka kastrullen då och då tills allt är poppat.
    2. Ta bort från plattan. Lägg smöret, sockret och sirapen i en annan kastrull. Värm på medelhög värme och rör tills smöret har smält och sockret lösts upp.
    3. Lägg popcornen i en stor blandskål och ringla kolasåsen över dem.
    4. Rör om tills popcornen är täckta av sås. Avbryt omrörningen när såsen svalnat och stelnat. Låt svalna tills de är kalla nog att ätas.

    Kommentarer (1)

    wedebrand 11 augusti 2010

    hjälp! kan inte sluta äta dom! Kommer aldrig att kunna äta popcorn på det naturella sättet igen... Tack ödmjukast för införandet av denna sockerbomb i våra filmkävllar :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben