Serverar: 12-16 portioner
Jag gillar snabba och enkla recept . Den här är också bland mina favoriter. Du slipper dra fram en massa bunkar, vispar m.m Ta bara fram en kastrull + slickepottslev (Vips så har man rört ihop något smaskens)
Ingredienser
100 g smör eller margarin
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 18- 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt. .
- Garnering: florsocker
Serverings förlag
vispad grädde, glass eller frukt
Kommentarer (0)