Kladdig kladdkaka med jordnötter och banan

Serverar: 5-6 portioner

Hade en hel del mogna bananer kvar på jobbet så valde att göra en lite annorlunda banankaka, men den blev riktigt god och nötig,

Ingredienser

  • 100 gr smält smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • ½ tsk salt
  • 50 gr mörk choklad, krossad (om ni vill)
  • 5 mogna, gärna riktig mogna, bananer
  • 2-3 dl salta jordnötter
  • Instruktioner

    1. Börja med att smälta margarinet och låt det stå och svalna, under tiden så kör du jordnötterna i mixern så att de blir riktigt finmalda .
    2. Smörj sedan en ugnsfast form eller en springform med avtagbara kanter, ca 20 cm i diameter. Bröa sedan formen med de finmalda jordnötterna . Skala bananerna och dela de först på häften , dela på de så du får två halvmånar och dela halvmånarna på hälften och fyll formen med banan på det sättet .
    3. Gör sedan smeten och häll på över bananerna och jordnötterna .
    4. Grädda på 175 grader i ca 20-30 minuter beroende på vilken form du använder och hur kladdig du vill ha kakan .
    5. Servera gärna med vispgrädde och grovhackade jordnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EowynUndomiel 11 februari 2009

    verkar supergott! ska testa det, så jag återkommer med betyg o kommentar ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben