Kladdkaka med choklad och citrussmak

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Som efterrätt eller kaka till kaffet.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1½ dl smält margarin
  • 1½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 msk cointreau
  • Blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop mjöl och kakao i en bunke. Vispa ägg och socker fluffigt i en annan bunke. Rör i det varma smälta margarinet i äggblandningen. Tillsätt mjöl och kakaoblandningen. Rör ihop och smaksätt smeten med cointreaun.
    2. Häll upp smeten i en läg smord och stöbröad form och grädda ca 30 min i 150 grader i mitten av ugnen.
    3. Glasering:(är valfritt) När kakan är färdiggräddad, låt blockchoklad smälta på kakan medans den är varm. Smeta ut den till en blank yta som sedan får stelna. Severas gärna med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben