Kladdkaka med honung och rostad kokos

Kladdkaka med honung och rostad kokos.

Ingredienser

  • 1 ½ dl vetemjöl ( går med dinkel men liknar mer bröd då)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk riven rostad kokos
  • 0,75 dl kakao
  • 1 ägg
  • 1 dl fast honung
  • 1 msk rapsolja
  • 1 ½ dl minimjölk
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Rosta kokosen lätt i en torr, varm panna. Blanda mjölet med bakpulver, rostad kokos och kakao i en bunke.
    2. Vispa ägg, honung, olja och mjölk i en annan bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggblandningen försiktigt med en gaffel och blanda väl. (Ej med elvisp).
    3. Smörj en rund form med löstagbara kanter och häll ner blandningen i formen. Grädda i ugn 30-35 minuter. Kakan ska vara färdig men bli kladdig i mitten så grädda inte för länge. Det kan skilja något från ugn till ugn. Testa med en sticka i mitten av kakan efter 28-30 minuter.
    4. Låt kakan svalna, skär upp och servera med färska bär, vaniljkesella och eventuellt extra rostad kokos på toppen. Går bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben