1 ½ dl vetemjöl ( går med dinkel men liknar mer bröd då)
2 tsk bakpulver
2 msk riven rostad kokos
0,75 dl kakao
1 ägg
1 dl fast honung
1 msk rapsolja
1 ½ dl minimjölk
Instruktioner
Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Rosta kokosen lätt i en torr, varm panna. Blanda mjölet med bakpulver, rostad kokos och kakao i en bunke.
Vispa ägg, honung, olja och mjölk i en annan bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggblandningen försiktigt med en gaffel och blanda väl. (Ej med elvisp).
Smörj en rund form med löstagbara kanter och häll ner blandningen i formen. Grädda i ugn 30-35 minuter. Kakan ska vara färdig men bli kladdig i mitten så grädda inte för länge. Det kan skilja något från ugn till ugn. Testa med en sticka i mitten av kakan efter 28-30 minuter.
Låt kakan svalna, skär upp och servera med färska bär, vaniljkesella och eventuellt extra rostad kokos på toppen. Går bra att frysa.