Kladdkaka med marshmallows och Marianne

En lite annordlunda men god kladdkaka.

Ingredienser

  • Kladdkakan
  • 4 msk kakao
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • En nypa salt
  • 100 g smält smör
  • En stor näve minimarshmallows
  • Marianne-fluff
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 påse mariannekarameller
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ingredienserna till kladdkakan och häll smeten i lämplig form, och grädda i 150 grader i 35 minuter.
    2. Ta ur mariannekaramellerna, lägg i en påse och linda in i en handduk och krossa dem, tex med en kavel.
    3. När all marianne är krossad i små bitar häll i grädden i en kastrull och värm upp till strax innan den börjar koka, den får inte koka! Häll i mariannekrosset och rör tills det smält helt.
    4. Ställ i gräddblandningen i kylen i minst 6 timmar, eller gärna över natten och vispa sedan upp grädden till ett fluff.
    5. Skär upp kladdkakan i bitar och lägg i botten på ett glas eller liknande,lägg sedan på några marshmallows och sedan en stor klick marianne-fluff.
    6. Toppa med några marshmallows och skär ut en lång stav av kladdkakan. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (8)

    begeanka 8 oktober 2008

    Låter kanongott! Älskar både kladdkaka och marsmellows!

    idahe 15 oktober 2008

    var det inte denna kaka som vann kladdkake-sm?

    81sara 19 april 2009

    Godaste kladdkakan jag ätit... Perfekt kladdig.

    bjuranna 19 juli 2009

    Kladdkakan blev mycket god. Mariannefluffet i sötaste laget för min smak.

    cpanfalk 28 augusti 2009

    yummi yummi! Behöver minsann inget fluff, kakan e god i sig! :-D

    loweee 9 augusti 2011

    Bajs på burk är godare!

    evau1 9 februari 2012

    Byt ut kakaon till 70%choklad mycket battre.

    mariegren 6 oktober 2013

    Lätt att göra. Grymt gott. Klar favorit!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben