Chokladmättande läckerbitar som är en blandning mellan kladdkaka och cookies.
Ingredienser
50 g smör, rumsvarmt
1½ dl farinsocker
1 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
En nypa salt
150 g mörk choklad, smält
1 tsk bakpulver
2½ dl vetemjöl
Instruktioner
Vispa smör, farinsocker och socker poröst i en bunke. Tillsätt äggen och vispa en stund till. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och smält choklad. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner det i smeten. Låt smeten vila i kylen i ca 15 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Klicka ut ca 1 msk smet till varje kaka på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem tätt isär eftersom kakorna flyter ut. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-13 minuter. Låt dem svalna på plåten.