Kladdkakecookies

Serverar: 25 portioner

Chokladmättande läckerbitar som är en blandning mellan kladdkaka och cookies.

Ingredienser

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1½ dl farinsocker
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl kakao
  • En nypa salt
  • 150 g mörk choklad, smält
  • 1 tsk bakpulver
  • 2½ dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Vispa smör, farinsocker och socker poröst i en bunke. Tillsätt äggen och vispa en stund till. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och smält choklad. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner det i smeten. Låt smeten vila i kylen i ca 15 minuter.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Klicka ut ca 1 msk smet till varje kaka på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem tätt isär eftersom kakorna flyter ut. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-13 minuter. Låt dem svalna på plåten.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben