Klappgröt

En del kokar klappgröt, "vispgröt" eller "trollgröt" med enbart saft och mannagryn, andra kokar först mannagryn och vatten och tillsätter sedan saften. Gemensamt är vispningen, för vitsen med klappgröt är att den ska vara luftig och porös.

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 1 dl mannagryn
  • 2 ½ dl söt saft, gärna lingonsaft
  • Ev extra socker
  • Till servering
  • Mjölk eller gräddklick
  • Sylt
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och vispa ned mannagrynen. Låt dem koka under vispning i 4 minuter.
    2. Tillsätt saften och smaka av med socker.
    3. Häll upp gröten och vispa den kall med elvisp. Servera med mjölk eller grädde och sylt.

    Liknande recept

    3
    20 min
    4
    1
    5
    30 min
    5-7
    6

    Kommentarer (1)

    annelieberggren 6 april 2010

    Gammal goding.... jag brukar göra den till efterrätt,

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben