Klengås

Serverar: 3-4 portioner

Detta är en gammal dalsländsk smörgås som görs på nybakat bröd som man förr i tiden bakade på stenhäll. Tror smörgåsen heter klengås, i vår släkt kallar vi den för "klening". Supergod smörgås med riven ost som görs på nybakat bröd, ett måste efter varje matbrödsbak...

Ingredienser

  • 1 matbrödskaka utan krydda ca 25 cm i diameter, helst nybakat på häll
  • Smör
  • Riven ost
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Om brödkakan är nybakad (godast om den är det...), så tag den när den fortfarande är lite ljummen. Smöra den ordentligt, snåla inte med smöret.
    2. Ta en ost ni gillar och riv den, lägg rikligt med riven ost på brödkakan och salta lite lätt på osten.
    3. Skär i lagom stora smörgåsar och servera, gärna med ett glas mjölk eller nyponsoppa till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben