Knäck-Julgodis

Jättegod och passar utmärkt till julen

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • 1 tsk fint riven färsk ingefära
  • Instruktioner

    Blanda socker, sirap och grädde i en non-stick kastrull. Koka under omrörning 10-20 min tills smeten har en temperatur på 125-140 grader (kontrollera med kökstermometer). Ju varmare smet du har desto hårdare blir knäcken. Ta kastrullen åt sidan och blanda i smör och ingefära. Häll upp smeten knäckformar ställda på en bricka eller plåt. Låt knäcken svalna och frys in tills du ska servera.

    Kommentarer (2)

    Pussnosen 31 januari 2009

    Jättegod och har precis gjort detta så man behöver inte ha det till jul

    Pussnosen 9 februari 2009

    Här får du en bild

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben