Knäck-kaka

En sval och söt sommarkaka

Ingredienser

  • Knäckkakan
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl havregryn
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ dl mjölk eller grädde
  • ½ tsk bakpulver
  • 150 g smält smör
  • Fyllning
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Hallon och blåbär
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser väl för knäck-kakan Och häll ut smeten på ett välsmort bakplåtspapper. grädda i ugnen i 175-200 i 10 minuter. Låt svalna något så man kan dela kakan på mitten.
    2. Vispa grädden med vaniljsockret så grädden kan bredas ut mellan bottnarna. Frys in tårtan.
    3. Tina den innan servering men inte för mycket grädden ska vara som glass i konsistensen. Och garnera med hallon och blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben