Knäckblondies

Serverar: 20 portioner

Denna blondie innehåller inga nötter, men du kan ersätta chokladen med 100 g halverade valnötter.

Ingredienser

  • 115 g osaltat smör
  • 2 1/3 ljust muscovadosocker
  • 2 stora ägg
  • 1/2 tsk vaniljextrakt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 bakpulver
  • 100 g ren choklad, grovt hackad
  • 1 brownieform, 20x25 cm, smord och klädd med bakplåtspapper
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 180 grader. Lägg smöret i en medelstor kastrull och smält det sakta över låg värme.
    2. Dra kastrullen från plattan och rör ner sockret med en träsked. Arbeta in äggen i omgångar, därefter vaniljextraktet, och vispa någon minut.
    3. Sikta mjöl och bakpulver över smeten och rör ner det. Tillsätt chokladhacket (eller nötterna, om du föredrar det) och rör tills allt är väl blandat. Skeda över smeten i den förberedda formen och släta till ytan.
    4. Grädda i förvärmd ugn i cirka 25 minuter tills kakan blivit ljust gyllenbrun. Kontrollera med en provnål. Ta ut kakan ur ugnen när nålen är torr.
    5. Låt kakan svalna innan den lyfts upp ur formen och skärs i 20 bitar. Förvara i lufttät behållare och ät inom 5 dagar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben