Knäcke-Lisa

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Älskar knäckebröd, kan varieras i det oändliga. Det här knäckebrödet är enkelt att göra. Det enda är att det tar lite tid att baka det i ugnen. Ett plus att det är nyttigt och bra för magen.

Ingredienser

  • 1 dl grahamsmjöl/ vetemjöl
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl sesamfrön
  • ½ dl linfrön
  • (½ dl pumpakärnor)
  • 2 dl kokande vatten
  • ½ dl rapsolja/olivolja
  • Flingsalt
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, häll på vattnet och blanda, tillsätt sist oljan, rör till en jämn smet.
    2. Fördela smeten på två plåtar med bakplåtspapper och bred ut till ett tunt lager. (Enklast är att lägga ett bakplåtspapper över och platta ut med kavel.) Strö på flingsalt och sesamfrön, grädda i varmluftsugn 150 grader ca 1 timme.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben