Knäckebrödskakor

En kaka man svänger ihop på ett kick, perfekt för spontana fikastunder. Man kan skippa nötterna om man är allergisk Antalet kakor beror på storleken man gör

Ingredienser

  • 100 g smör
  • ½ dl sirap
  • 1½ dl socker
  • drygt ½ dl kakao
  • 1 dl hackade nötter
  • 5 dl krossat knäckebröd
  • Instruktioner

    1. Värm smör, sirap, socker och kakao i en kastrull under omrörning.
    2. När blandningen har kokat upp, ta kastrullen från plattan och rör ner knäckebröd och nötter.
    3. Klicka smeten i småbrödsformar eller muffinsformar (eller klicka ut på bakplåtspapper).
    4. Ställ in i kylskåpet så att kakorna stelnar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    avolmj 9 april 2009

    Vad ska det vara för knäckebröd för att dessa ska bli riktigt goda ??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben