Knäckekex

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Det här brödet är ett mellanting mellan kex och knäckebröd, poröst och luftigt. Goda till en ostbricka.

Ingredienser

  • 400 g vetemjöl
  • 100 g grahamsmjöl
  • 80 g rumstempererat smör
  • 4 dl filmjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk stötta fänkålsfrön
  • Olja
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser förutom oljan i en matberedare, kör degen smidig. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord. Ta ut små runda kakor, pensla dem med olja och strö över flingsalt. Grädda i ugnen på 225 gr i 10-12 minuter tills de fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben