Knäckglass

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Perfekt avslutning på en god middag. Går utmärkt att byta ut glass och grädde till laktosfritt alternativ.

Ingredienser

  • 1 l vaniljglass valfri sort
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 liten rulle mandelmassa
  • 1 påse mandelflarn
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Ta fram och halvtina glassen.
    2. Vispa grädden.
    3. Finfördela mandelmassan i en varm gjutjärnstekpanna, häll i mandelflarnen och stek på svag värme tills det hela får lite färg, men passa noga så det inte bränns.
    4. Blanda grädde och mandelmasseröran i glassen.
    5. Klä en brödform med gladpack och häll i smeten. Täck med plast och ställ i frysen.
    6. Ta fram glassen en stund innan serveringen Skär skivor av glassen och lägg i skålar.
    7. Värm hallonen en stund i mikron och lägg på glassen eller servera bredvid.
    8. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben