Knäckkladdkaka

Helt onyttig kaloribomb. Rekomenderas varmt.

Ingredienser

  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl mellangrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 50 g smält smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    Blanda de tre första ingredienserna i en kastrull. Koka upp och koka kraftigt ett par minuter. Ställ åt sidan att svalna. Smält smöret. Blanda med mjölet och äggen. Smörja och bröa en kakform. Sätt ugnen på 175 grader. När knäcksmeten svalnat till lite mer än fingervarm rör du ner den i mjölsmeten. Blanda ordentligt, helst med handvisp. Grädde 25-30 minuter i 175 grader.

    Kommentarer (1)

    anluk 28 juli 2013

    Blir den kladdig i mitten. Brukar aldrig lyckas med vanlig kladdkaka utan den brukar bli torr. Är sugen på att prova denna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben