Knäckkokoskaka

Långpannekaka. Ljus botten med gyllenbrun lite knäckig kokosglasyr.

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g smör rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 60 g smör , smält
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl sirap
  • 3 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Innan du gör botten, börja med att mäta upp alla ingredienser till glasyren så det är klart.
    2. Botten: Rör smör och socker. Tillsätt det övriga. Rör om till en smet. Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna.
    3. Grädda i 175 grader ca. 15 minuter,tills den börjar få färg och blivit lite fast. (OBS! ska gräddas ytterligare med glasyr på i ca. 15 minuter till)
    4. Glasyr: När botten har gräddas i ca. 6 minuter, börja med glasyren, den tar ett tag att koka ihop.
    5. Smält smöret och blanda i resten, låt koka ihop. Ta ut botten ur ugnen när den börjar få färg och bred försiktigt ut glasyren med en sked/slev över botten (häll inte direkt ur pannan eftersom smeten är lös.
    6. Grädda ytterligare i ca. 15 minuter tills kokosglasyren blir gyllene brun, knäckfärg

    Kommentarer (3)

    Gnagett 21 januari 2009

    Åhhh så god denna blev. Alla på jobbet ville ha receptet. Ändå tror jag att jag kokade knäcksåsen för länge, den blev lite för mörk. Men som sagt den var god iaf. Tack för recpetet.

    sjoberg5240 3 september 2013

    Busenkel och sååå god!!

    sidensippan 21 maj 2015

    Vansinnigt god!!! Kokosen i knäcken gör det hela tämligen oemotståndligt... Någon som har kommit på hur man bäst förvarar dem för att behålla stunsen i knäcken?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben