Knäckstjärnor

Serverar: 50-60 portioner

Goda

Ingredienser

  • 200 g smör
  • ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • Knäckglasyr
  • 50 g smör
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk kaffegrädde
  • 1 påse hackad mandel
  • Instruktioner

    Blanda smör, socker, ägg och mjöl till en smidig deg och låt vila på ett kallt ställe en stund. Kavla ut degen ej för tunt och tag ut stjärnor med hjälp av ett kakmått läg kakorna på bakpapper. Blanda alla ingredienser utom mandeln till glasyren i en kasrull och låt sjuda upp blanda i mandeln. Lägg en klick knäckglasyr på varje kaka grädda kakorna i 175 grader ca 10 min eller till knäcken är gyllenbrun.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben