Koblajor

Serverar: 20 portioner

När man hör namnet, tänker man Hm! Vad är nu detta? Men det är härligt kladdsega kakor som tar slut jättefort om man inte låser in dem i frysen.

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 dl nötter, hackade
  • 100 g blockchoklad, mörk
  • 100 g margarin, smält
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker en stund. Blanda i salt, vaniljsocker, mjöl och nötter eller mandel. Smält margarinet och smält i blockchokladen. Blanda med äggsmeten. Halvfyll formar (gärna aluminium) och grädda i 200 grader ca 10 minuter tills det blivit lite "bubblor" på ytan. Låt kallna och stoppa i frysen. Ska helst avnjutas lite kalla, för att bli härligt segmjuka.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben