Köpenhamnbiff

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Gott och snabbt

Ingredienser

  • 1 dl ströbröd
  • 1 ½ dl vatten
  • 900 g fast potatis
  • 500 g oxfärs
  • Salt
  • Peppar
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk soja
  • 4 tomater
  • 100 g riven gratängost
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen 200 grader. Blanda ströbröd med vatten, låt det svälla i 10 min. Koka potatisen. Rör färsen med 1 ½ tsk salt Blanda ner ströbrödsblandningen och 1 krm peppar. Lägg färsen i en stor ugnssäker form, ställ i ugn 15 min. Skala, skiva och stek löken i matfett. Blanda buljong och soja. Skiva tomaterna. Lägg löken runt om färsen och häll buljongen runt om. Lägg på tomater och ost. Stek ytterligare 15-20 min. Servera med potatis, kokt eller som mos vilket jag gillar.

    Kommentarer (1)

    Gul13 19 oktober 2011

    Ett helt okej recept som jag hittade i ICAS billiga vecka-blad och tänkte prova. Men det tog betydligt längre tid i min ugn än 20 min.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben