Danskarna kan konsten att variera vardagsmaten och göra den vacker för ögat. Här gör du en enda stor pannbiff till alla gäster, praktisk, jättegod och med dekorativt garnityr.
Ingredienser
4 msk ströbröd
1-2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
400 g blandfärs
1 ägg
1 msk riven gul lök
2 msk smör eller margarin
Garnering
1 gul lök
1½ msk smör eller margarin
2 inlagda rödbetor
½ knippa persilja
Instruktioner
- Blanda ströbröd och vatten. Tillsätt salt och peppar och låt brödet svälla i vatten 5-10 minuter.
- Tillsätt färsen, ägg och lök och rör färsen smidig, men överarbeta den inte. Forma en stor rund biff, lagom till en stor stekpanna.
- Hetta upp matfett i stekpannan. Lägg i biffen när matfettet är ljusbrunt och låt den steka cca 15-20 minuter. Vänd den efter halva tiden med hjälp av ett lock eller en tallrik.
- Finhacka löken till garneringen och bryn den i matfett. Hacka rödbetorna och persiljan och lägg lök, rödbetor och persilja i ringar på biffen. Servera direkt ur pannan.
Kommentarer (0)