Köpenhamnerbiff

Serverar: 4 portioner

Danskarna kan konsten att variera vardagsmaten och göra den vacker för ögat. Här gör du en enda stor pannbiff till alla gäster, praktisk, jättegod och med dekorativt garnityr.

Ingredienser

  • 4 msk ströbröd
  • 1-2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 400 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk riven gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • Garnering
  • 1 gul lök
  • 1½ msk smör eller margarin
  • 2 inlagda rödbetor
  • ½ knippa persilja
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd och vatten. Tillsätt salt och peppar och låt brödet svälla i vatten 5-10 minuter.
    2. Tillsätt färsen, ägg och lök och rör färsen smidig, men överarbeta den inte. Forma en stor rund biff, lagom till en stor stekpanna.
    3. Hetta upp matfett i stekpannan. Lägg i biffen när matfettet är ljusbrunt och låt den steka cca 15-20 minuter. Vänd den efter halva tiden med hjälp av ett lock eller en tallrik.
    4. Finhacka löken till garneringen och bryn den i matfett. Hacka rödbetorna och persiljan och lägg lök, rödbetor och persilja i ringar på biffen. Servera direkt ur pannan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben