Körsbärsbladsvin

Ett litet ovanligare recept, också detta från "Fransyska visiter" av Siv och Key L Nilson.

Ingredienser

  • Ca 100 fina körsbärsblad, obesprutade
  • 3½ dl socker
  • 1 l rött vin
  • Ca 1½ dl sprit, 45%
  • Instruktioner

    1. Plocka bladen när de är som finast. Skölj dem väl och låt dem torka utbredda på en handduk.
    2. Varva bladen i en glasburk med socker och slå sedan på rött vin och sprit. Är spriten svagare än 45% får man ta en skvätt till - det behövs för att konservera drycken.
    3. Förslut burken och ställ den 1 vecka i rumstemperatur. Sila sedan från bladen, filtrera drycken och tappa på flaska. Hållbarheten är begränsad, eftersom alkoholhalten inte är så hög.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben