Körsbär och choklad i god kombination. Chokladkaka med körsbär i fyllningen. Dessutom med en oemotståndlig chokladtryffelglasyr.
Ingredienser
125 g mörk choklad 70 %
100 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1½ dl vetemjöl
2 dl urkärnade körsbär
Chokladtryffelglasyr
150 g mörk choklad 70 %
1 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
50 g smör, rumstempererat
Garnering
Färska körsbär
Ev kakao
Tillbehör
Glass eller vispad grädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält choklad och smör tillsammans i vattenbad på spisen eller i mikron.
- Vispa ihop ägg och socker. Blanda ner choklad- och smörblandningen i äggsmeten. Sikta i de torra ingredienserna. Vänd i körsbären och häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt kakan kallna.
- Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädde och sirap. Häll grädden över chokladen och rör tills den smält. Rör i smöret. Låt glasyren svalna och bred sedan ut den över tårtan. Pudra ev tårtan med kakao och garnera med körsbär. Servera med glass eller vispad grädde.
Kommentarer (0)