Körsbärschokladtårta

Serverar: 1 portioner

Körsbär och choklad i god kombination. Chokladkaka med körsbär i fyllningen. Dessutom med en oemotståndlig chokladtryffelglasyr.

Ingredienser

  • 125 g mörk choklad 70 %
  • 100 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 dl urkärnade körsbär
  • Chokladtryffelglasyr
  • 150 g mörk choklad 70 %
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk ljus sirap
  • 50 g smör, rumstempererat
  • Garnering
  • Färska körsbär
  • Ev kakao
  • Tillbehör
  • Glass eller vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält choklad och smör tillsammans i vattenbad på spisen eller i mikron.
    2. Vispa ihop ägg och socker. Blanda ner choklad- och smörblandningen i äggsmeten. Sikta i de torra ingredienserna. Vänd i körsbären och häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    3. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt kakan kallna.
    4. Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädde och sirap. Häll grädden över chokladen och rör tills den smält. Rör i smöret. Låt glasyren svalna och bred sedan ut den över tårtan. Pudra ev tårtan med kakao och garnera med körsbär. Servera med glass eller vispad grädde.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben