Körsbärsmazariner

Serverar: 16 portioner

Det är något med kombinationen körsbär och mandel som smakar underbart. Här är den gömd i en söt och lagom stor, rosa mazarin.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 100 g Svenskt Smör från Arla
  • 1 ägg
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 ½ msk vatten
  • 1 krm röd hushållsfärg
  • Fyllning
  • 250 g mandelmassa, riven
  • ½ dl strösocker
  • 125 g Svenskt Smör från Arla, rumsvarmt
  • 2 ägg
  • 1 dl körsbärssylt eller marmelad
  • Instruktioner

    Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare. Tillsätt smöret i små bitar och kör till en smulig massa. Blanda ner ägget och kör snabbt till en deg. Tryck ut degen i mazarinformar. Låt stå i kyl minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt smöret och rör till en slät smet. Rör ner äggen, ett i taget. Lägg en klick körsbärssylt i botten på varje for. Fördela fyllningen i formarna. Grädda i mitten av ugnen 15-18 minuter. Låt svalna. Blanda ingredienserna till glasyren och bred ut över mazarinerna. Garnera ev. med körsbär.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben