Körsbärspannacotta

Serverar: 6 portioner

Här får den klassiska italienska vaniljdoftande pannacottan fin smak av körsbärsgelén.

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1½ dl socker
  • 1 remsa citronskal
  • 1 vaniljstång
  • Körsbärsgelé
  • 250 g söta körsbär
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl körsbärsvin
  • 2 gelatinblad
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter. Blanda grädde, mjölk, socker, citronskal och vaniljstång i en kastrull. Låt koka ca 2 minuter.
    2. Ta kastrullen åt sidan. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i kastrullen. Sila. Fördela smeten i glas eller portionsskålar. Låt stå i kylen att stelna ca 2 timmar.
    3. Gelé: Kärna ur körsbären. Strö över florsockret och häll på vinet. Låt stå i rumstemperatur ca 1 timme. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter. Värm körsbär och vin i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och låt det smälta i vinet.
    4. Fördela gelé och bär i glasen och låt stå ytterligare ca 2 timmar i kylen före servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben