Körsbärssangria

Serverar: 4 portioner

Sangrian har en djup fyllig färg av körsbär. Passar även att ätas som dessert.

Ingredienser

  • 4 dl urkärnade körsbär
  • 2 dl russian eller liknande läskedryck
  • 1 dl socker
  • 2 apelsiner
  • Rött eller vitt vin efter smak, ca 70 cl
  • 1 dl lätt kesella
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Riv skalet av en apelsin. Skala och skär apelsinerna i bitar. Koka upp russian och socker. Lägg i körsbären och låt det sjuda några minuter. Lägg i apelsinbitarna när lagen kallnat. Fördela i glas och häll på vin efter smak. Vispa grädden och blanda med kesellan. Toppa med kesellagrädde och rivet apelsinskal.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben