En laktosfri wrap med köttbullar - perfekt att ha med sig till stranden, i segelbåten på picknick eller i skidbacken...
Ingredienser
300 g nötfärs
½ dl ströbröd
2 msk laktosfri mjölk
½ fint riven gul lök
1 ägg
Salt
Peppar
Laktosfritt matfett
Potatissallad
6 kokta potatisar
2 dl ekologisk majonnäs
1 dl laktosfri crème fraiche
Salt
Peppar
Tomatsalsa
1 msk sweet chili
1 ask cocktailtomater
15 blad färsk oregano eller annan valfri ört
Wraps
6 tunnbröd eller mjuka tortillas
6 salladsblad
Smörpapper
Instruktioner
- Köttbullarna:
Blötlägg brödet i mjölken. Blanda i ägget, färsen och löken. Salta och peppra. Rulla till små köttbullar och stek i laktosfritt matfett.
- Potatissalladen:
Tärna potatisen, blanda samman med majonnäs och laktosfri crème fraiche, salta och peppra.
- Tomatsalsan:
Skär tomaterna i skivor, blanda samman med örterna och såsen.
- Bygg ihop wrapsen (räkna med 1 per person) genom att ta ett tunnbröd eller tortillasbröd och lägg i ett stort salladsblad, klicka i 3 msk potatissallad, 6-7 köttbullar och en matsked tomatsalsa. Slå in i smörgåspapper till utflykten.
- Smaklig spis!
Kommentarer (0)