Köttbullewrap

Serverar: 6 portioner

En laktosfri wrap med köttbullar - perfekt att ha med sig till stranden, i segelbåten på picknick eller i skidbacken...

Ingredienser

  • 300 g nötfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 2 msk laktosfri mjölk
  • ½ fint riven gul lök
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Laktosfritt matfett
  • Potatissallad
  • 6 kokta potatisar
  • 2 dl ekologisk majonnäs
  • 1 dl laktosfri crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Tomatsalsa
  • 1 msk sweet chili
  • 1 ask cocktailtomater
  • 15 blad färsk oregano eller annan valfri ört
  • Wraps
  • 6 tunnbröd eller mjuka tortillas
  • 6 salladsblad
  • Smörpapper
  • Instruktioner

    1. Köttbullarna: Blötlägg brödet i mjölken. Blanda i ägget, färsen och löken. Salta och peppra. Rulla till små köttbullar och stek i laktosfritt matfett.
    2. Potatissalladen: Tärna potatisen, blanda samman med majonnäs och laktosfri crème fraiche, salta och peppra.
    3. Tomatsalsan: Skär tomaterna i skivor, blanda samman med örterna och såsen.
    4. Bygg ihop wrapsen (räkna med 1 per person) genom att ta ett tunnbröd eller tortillasbröd och lägg i ett stort salladsblad, klicka i 3 msk potatissallad, 6-7 köttbullar och en matsked tomatsalsa. Slå in i smörgåspapper till utflykten.
    5. Smaklig spis!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben